CERTMIL

Centrul de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică

Exercițiul de apărare cibernetică CIBER PERSEU 2022

În perioada 14 – 18 noiembrie 2022, Agenția de Apărare Cibernetică din Comandamentul Apărării Cibernetice a participat la exercițiul multinațional de apărare cibernetică, CIBER PERSEU 2022, cu o echipă formată din 7 specialiști în securitate cibernetică.

Exercițiul CIBER ​​​​PERSEU 2022 este organizat și condus de către Armata Portugheză, prin Comandamentul Forțelor Terestre și Direcția Comunicații și Sisteme Informaționale. La ediția din acest au participat, atât în format on-line cât și cu prezență fizică, alături de țara gazdă, entități din comunitatea civilă, academică, din sectorul public privat și echipe de specialiști militari din șapte state: Brazilia, Capul Verde, Spania, India, Maroc, Mozambic și România.

Scopul exercițiului a fost acela de a antrena și evalua capacitatea de a răspunde la amenințări și atacuri cibernetice, asigurând în același timp un mediu  internațional de pregătire și schimb de bune practici în domeniul apărării și securității cibernetice.

Echipa Agenției de Apărare Cibernetică află la a patra participare, obiectivul din acest an fiind perfecționarea pregătirii personalului pentru a răspunde la incidente de securitate cibernetică, prin exersarea tehnicilor de descoperire a amenințărilor de securitate cibernetică specifice. Cei șapte specialiști au constituit două echipe separate pentru cele două scenarii tehnice și au obținut rezultate foarte bune, respectiv locul 4 din 19 echipe la scenariul de Threat Hunting și locul 5 din 21 de echipe la scenariul CTF (Capture-the-Flag).

Cea de-a XI-a ediție a Exercițiului CIBER PERSEU a oferit ocazia perfecționării pregătirii colective într-un mediu multinațional, provocator și exigent, precum și a îmbunătățirii interoperabilității, rezilienței și a agilității structurilor de apărare cibernetică ale statelor participante, pentru a putea răspunde prompt și eficient la orice amenințare sau incident de natură cibernetică.

© Ministerul Apărării Naţionale | Site realizat de Agenția de Apărare Cibernetică | Newsphere by AF themes.