CERTMIL

Centrul de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică

Cyber Security Workshop

În perioada 7 – 9 noiembrie 2022,  Agenția de Apărare Cibernetică din Comandamentul Apărării Cibernetice a participat la evenimentul Cyber Security Workshop cu un număr de 34 de specialiști în domeniul apărării și securității cibernetice.

Workshop-ul planificat și organizat de Comandamentul Apărării Cibernetice, în parteneriat cu companii private care activează în domeniul securității cibernetice (Bitdefender, Cisco, Deloitte, Microsoft, SANS și TrendMicro), a reunit în total peste 90 de profesioniști, militari și civili, din 7 state aliate și partenere.

Alături de reprezentanții Agenției și de membrii echipei de răspuns rapid la incidente PESCO/CRRT, la eveniment au luat parte și alți specialiști în domeniul securității cibernetice din cadrul MApN, din instituțiile sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională (MAI, SRI, STS și SPP) și din cadrul Directoratului Național de Securitate Cibernetică.

Unul dintre obiectivele principale ale evenimentului a fost instruirea echipei PESCO/CRRT pentru a putea răspunde unitar și eficient la amenințările din spațiul cibernetic îndreptate împotriva infrastructurilor cibernetice din țările membre ale Uniunii Europene.

Pe parcursul primelor două zile au fost realizate prezentări cu teme care au abordat conceptul Zero Trust, tehnicile și tacticile specifice echipelor Red Team, instrumentele și tacticile utilizate de atacatori precum și modul de răspuns la incidente de securitate cibernetică. De asemenea, în ultima zi a evenimentului  a fost organizat un concurs de tip Capture the Flag, respectiv SANSCore NetWars, unde echipa Agenției de Apărare Cibernetică a obținut locul I.

© Ministerul Apărării Naţionale | Site realizat de Agenția de Apărare Cibernetică |