CERTMIL

Centrul de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică

Exercițiul de apărare cibernetică Ciber Perseu 2020

În perioada 16-20.11.2020, Comandamendul Apărării Cibernetice participă, cu o echipă formată din 15 specialiști din cadrul Agenției de Apărare Cibernetică, la exercițiul anual multinațional de apărare cibernetică, CIBER PERSEU 2020.
Certmil.ro

Certmil - CiberPerseu

În perioada 16-20.11.2020, Comandamendul Apărării Cibernetice participă, cu o echipă formată din 15 specialiști din cadrul Agenției de Apărare Cibernetică, la exercițiul anual multinațional de apărare cibernetică, CIBER PERSEU 2020.
Exercițiul este planificat și organizat de Forțele Terestre din cadrul Ministerului Apărării Naționale din Republica Portugheză și la el participă on-line, alături de țara gazdă, echipe de specialiști militari din 6 state (Brazilia, Chile, Franța, România, Spania și Marea Britanie).
Scopul exercițiului este acela de a antrena și evalua capacitatea specialiștilor militari portughezi de a răspunde la amenințări și atacuri cibernetice, asigurând în același timp un mediu colaborativ internațional de pregătire și schimb de bune practici în domeniul apărării cibernetice.
Echipa Comandamentului Apărării Cibernetice se află la a doua participare la exercițiul CIBER PERSEU, după ediția din 2019, obiectivul din acest an fiind perfecționarea pregătirii personalului pentru a răspunde la incidente de securitate cibernetică într-un mediu virtual securizat, prin exersarea procedurilor și a soluțiilor de monitorizare si apărare cibernetică specifice, precum și a aplicațiilor de analiză de tip network și computer forensics.
Exercițiul CIBER PERSEU 2020 oferă ocazia perfecționării pregătirii colective într-un mediu multinațional, provocator și exigent, precum și a îmbunătățirii interoperabilității, rezilienței și a agilității structurilor de apărare cibernetică ale statelor participante, pentru a putea răspunde prompt și eficient la orice amenințare sau incident de natură cibernetică.
  
Compartimentul informare și relații publice

© Ministerul Apărării Naţionale | Site realizat de Agenția de Apărare Cibernetică