CERTMIL

Centrul de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică

CyDEx 2021

În perioada 5 – 7 octombrie 2021 se desfășoară, la Palatul Parlamentului, a cincea ediție a exercițiului anual de securitate cibernetică CyDEx21. Acesta este cel mai amplu exercițiu din domeniul securității cibernetice derulat la nivel național, organizat de Centrul Național CYBERINT (CNC) din cadrul Serviciului Român de Informații, dar în cadrul căruia Ministerul Apărării Naționale este un partener de bază încă de la prima ediție.

 Anul acesta, Ministerul Apărării Naționale a contribuit ca în fiecare ediție de altfel, la partea de planificare și organizare, fiind, prin Agenția de apărare cibernetică / Comandamentul Apărării Cibernetice, liderul unuia dintre cele 6 scenarii tehnice jucate în cadrul exercițiului, scenariu care constă într-o serie de provocări de tip CTF (Capture The Flag) din mai multe domenii ale securității cibernetice, cu niveluri diferite de dificultate și  complexitate.

Comandamentul Apărării Cibernetice participă la acest exercițiu și în calitate de jucător cu o echipă formată din 25 specialiști, echipă coordonată de Agenția de apărare cibernetică.

Exercițiul are ca obiective exersarea și testarea modului de gestionare a incidentelor de securitate cibernetică, răspunsul la acestea la nivel operațional, tactic și tehnic, respectiv asigurarea unui nivel de securitate corespunzător infrastructurilor cibernetice, precum și optimizarea procesului de cooperare între instituții la nivel național, în vederea identificării și limitării impactului unor incidente de acest tip.

CyDEx este singurul exercițiu național de tip hands-on (axat pe componenta practică), ceea ce îi conferă un grad ridicat de complexitate și un nivel avansat de realism în scenariile derulate în cadrul acestuia.

© Ministerul Apărării Naţionale | Site realizat de Agenția de Apărare Cibernetică | Newsphere by AF themes.