CERTMIL

Centrul de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică

Microsoft remediază o vulnerabilitate de tip slow file copy prin SMB din Windows 11

Compania Microsoft a remediat o eroare ce cauzează probeme de performanță la copierea de fișiere mari prin intermediul protocolului SMB după instalarea actualizării Windows 11 2022.

Eroarea a fost remediată în cadrul actualizării KB5022913 February 2023 non-security preview update lansată în februarie 2022, care a introdus și funcțiile  Moment 2.

Remedierea a fost lansată după ce utilizatorii au raportat o problemă în cadrul sistemului de operare Windows 11, versiunea 22H2, privind copierea fișierelor de pe rețea partajată prin intermediul protocolului Server Message Block (SMB), dar și la copierea locală a fișierelor.

Actualizarea KB5022913 permite administratorilor Windows să testeze îmbunătățirile și remedierea erorilor ce vor fi distribuite ulterior tuturor utilizatorilor Windows prin intermediul suitei Patch Tuesday de luna viitoare.

De asemenea, ca o soluție temporară, utilizatorii pot remedia problemele de performanță care afectează copierea fișierelor prin protocolul SMB cu ajutorul file copy utilities care nu utilizează cache manager (buffered I/O).

Două dintre opțiunile temporare disponibile utilizează instrumentele robocopy și xcopy și sunt următoarele comenzi:

robocopy \\someserver\someshare c:\somefolder somefile.img /J

sau

xcopy \\someserver\someshare c:\somefolder /J

Sursă: https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/microsoft-finally-fixes-windows-11-slow-file-copy-issues-over-smb/

Autor

© Ministerul Apărării Naţionale | Site realizat de Agenția de Apărare Cibernetică