CERTMIL

Centrul de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică

DuckDuckGo face public serviciul de e-mail axat pe confidențialitate

https://www.bleepingcomputer.com

DuckDuckGo face public serviciul său „Email Protection” pentru oricine dorește să obțină propria adresă de e-mail „@duck.com”.

În același timp, DuckDuckGo introduce noi caracteristici care îmbunătățesc sistemul anti-tracking al serviciului de e-mail, o funcție de răspuns direct și criptare inteligentă pentru link-urile încorporate.

Email Protection este soluția DuckDuckGo dedicată redirecționării e-mailurilor, care elimină reclamele și profile trackers înainte ca acestea să ajungă în căsuța de email a utilizatorilor.

La primirea e-mailurilor, utilizatorii vor vedea, de asemenea, un scurt raport cu privire la numărul de trackers care au fost eliminați, ce companii au fost responsabile pentru injectarea lor și multe altele.

Serviciul poate fi utilizat fără a fi necesară migrarea la adresa de e-mail Duck, deși o adresă unică „@duck.com” este în continuare alocată utilizatorilor.

În plus, Email Protection poate oferi utilizatorilor adrese private de unică folosință nelimitate, care pot fi utilizate pe site-uri care au un risc ridicat de spam și pot fi dezactivate dacă spamul nu mai poate fi controlat.

Adresele de unică folosință pot fi, de asemenea, utilizate pentru a minimiza consecințele expunerii datelor.

Odată cu lansarea versiunii beta pentru toată lumea, DuckDuckGo a introdus și noi caracteristici și îmbunătățiri. În primul rând,  a extins funcția de tracker blocking pentru a include link-uri, pe lângă scripturi, imagini și alte fișiere media. Cei care realizează reclame și phishing flosesc în mod obișnuit trackeri de linkuri pentru a urmări ce URL-uri sunt accesate.

În al doilea rând, un nou sistem de „criptare inteligentă” direcționează automat utilizatorii care fac click pe linkuri încorporate către versiunea HTTPS a site-ului țintă, chiar dacă autorul e-mailului a folosit HTTP.

Cea de-a treia îmbunătățire este reprezentată de posibilitatea de a trimite sau de a răspunde de la adresele Duck, ceea ce ar putea fi util în cazurile în care se solicită anonimatul expeditorului.

În cele din urmă, DuckDuckGo a adăugat un dashboard ușor de utilizat pentru configurarea rapidă a adreselor de redirecționare, efectuarea de modificări rapide , gestionarea setărilor contului și multe altele.

Pentru a vă înscrie beneficia de DuckDuckGo Email Protection, instalați extensia de browser, activați-o și accesați „duckduckgo.com/email” pentru a vă crea un cont nou.

Pentru telefoanele mobile puteți instala cea mai recentă versiune a aplicației pentru Android sau iOS, lansați-o, navigați la Settings și selectați Email Protection.

Sursa: https://www.bleepingcomputer.com/news/security/duckduckgo-opens-its-privacy-focused-email-service-to-everyone/

© Ministerul Apărării Naţionale | Site realizat de Agenția de Apărare Cibernetică | Newsphere by AF themes.