Armata SUA interzice folosirea aplicației TikTok

US Army a interzis soldaților să folosească aplicația populară de socializare din China, TikTok, care este considerată acum o amenințare la adresa securității.

„Este considerată o amenințare cibernetică”, a declarat pentru Military.com colonelul Robin Ochoa, purtător de cuvânt al Armatei. „Nu o permitem pe telefoanele guvernamentale”.

În urmă cu doar două luni, recrutorii armatei foloseau TikTok ca pe un instrument eficient pentru a ajunge la tinerii din Generația Z,  în timp ce congresmenii solicitau o revizuire a securității naționale a aplicației video muzicale, deținută de ByteDance, din Beijing, China.

La sfârșitul lunii octombrie, senatorul Tom Cotton R-Arkansas și senatorul Chuck Schumer, D-New York, au solicitat serviciilor de informații să investigheze dacă TikTok reprezintă un risc de securitate națională pentru Statele Unite.

La jumătatea lunii decembrie, armata a început să sfătuiască soldații să nu mai folosească TikToK pe telefoanele deținute de guvern, a spus Ochoa. U.S. Navy a interzis, de asemenea, utilizarea TiKTok pe telefoanele guvernamentale, potrivit rapoartelor Gizmodo și a altor publicații.

Tot personalul DoD este obligat să urmeze o instruire anuală de informare cibernetică care să acopere amenințările pe care media socială le poate prezenta.

Sursa: https://www.military.com

© Ministerul Apărării Naţionale | Site realizat de Agenția de Apărare Cibernetică