CERTMIL

Centrul de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică

Apple anunță o nouă caracteristică pentru actualizări de securitate în versiunile iOS 16, macOS Ventura

Compania Apple a anunțat lansarea unei noi caracteristici menită să asigure că actualizările importante de securitate vor fi instalate mai rapid pe dispozitive, în încercarea de a proteja utilizatorii împotriva unor potențiale amenințări.

Noua caracteristică, denumită Rapid Security Response, va fi disponibilă în viitoarele versiuni iOS 16 și macOS Ventura, ambele urmând să fie lansate la sfârșitul anului 2022.

Potrivit Apple, actualizările importante de securitate vor fi livrate către iPhone și Mac între actualizările standard de software. În plus, acestea vor fi instalate automat și nu va fi necesară o repornire a sistemului.

Gigantul tehnologic a menționat funcția Rapid Security Response în cadrul unui rezumat al noilor caracteristici ce vor fi disponibile în versiunile iOS 16 și macOS Ventura, dar nu a oferit detalii suplimentare.

Apple lansează actualizări de securitate pentru sistemele sale de operare o dată la 1-2 luni și nu este neobișnuit ca aceste actualizări să remedieze vulnerabilitățile iOS sau macOS exploatate activ.

În anul 2022, Apple a remediat patru vulnerabilități de tip zero-day în produsele sale, iar anul trecut a remediat 13 vulnerabilități exploatate activ.

Sursă: https://www.securityweek.com/apple-announces-new-security-update-feature-ios-16-macos-ventura

Autor

© Ministerul Apărării Naţionale | Site realizat de Agenția de Apărare Cibernetică